martes, 16 de diciembre de 2014

Aspaldiko partez, Escor Gaztedi sub 18 taldeak garaipena eskuratu zuen

Gasteizko errugbilariek Gernikan, goizeko 11:00etan, jokatu zuten partida irabazi beharra zuten, ligan 5. postuan geratzeko, eta mutilek gogotsu jokatu zuten  beraien helburua lortuz.

Hasiera ederra eman zioten Escor Gaztedi sub 18ko jokalariek, bi entsegu lortu zituzten partidako lehen 10 minutuetan, bata Egoitzek 3. minutuan eta bigarrena berriz,  6. minutuan Alejandrok.  Lehen transformazioa makilen artean sartu zuen Beinatek, bigarrenean ordea, ez zuen halako zorterik izan. Partida irabazita zutela sinisturik, lasaitu eta 11. minutuan kontrako entsegu bat jaso zuten, markagailuan 7-12koa utziz. Lehen zati honetan, kontuan hartu behar dugu Gernikako bi jokalarik txartel horia jaso zutela. Lehenengo zatiaren amaiera ez zen oso ona izan gure mutilentzat baina atseden aldian,  beraien entrenatzailearen aholkuak kontuan hartuta, bigarren zatiari gogor ekin zioten.

Hain gogor non, Gernikakoek nola erantzun ez zekitenez, txartel gorria jaso baitzuen erakutsitako joko zikinagatik beraien jokalari batek 1. minutuan. Bigarren zati honetako 11. minutuan, Txaskok baloia entseguratu eta Beinatek ezin hobeto biribildu zuen transformazioa. Baina Gernikakoek gogor erantzun zieten, eta handik 5 minutura ostera ere, baloia makilen azpira eramatea lortu zuten, markagailua 12-19koan utziz.

Partidako azken bi entseguak  Aritzek (25. minutuan) eta Andresek (30. minutuan) sartu zituzten, markagailuan 12-29koa utziz. Taldeko bi jokalarik lesionatuta amaitu zuten partida, Jonek lepauztaia autsita eta Beinatek bekain artean  zauri ederrarekin.  Orain, garaipen honekin, beste batzuen bila doaz gure mutilak.

Importante victoria la que consiguieron los cadetes del Escor Gaztedi el pasado sábado en Gernika, partido en el cual si impusieron a los locales con un resultado de 12-29, consiguiendo los 5 puntos y poniendo fin a una mala racha de derrotas.

Nuestros chavales comenzaron dominando el partido con ocasiones muy claras, y el primer ensayo llegó de la mano de Egoitz en el minuto 3 de partido, con transformación de Belakortu. El segundo ensayo no se hizo esperar demasiado ya que en el minuto 6, Corral consiguió un nuevo tanto para el conjunto alavés. El equipo local no tardo en reaccionar, pese a que recibieron dos tarjetas amarillas, y consiguió un ensayo con transformación dejando el marcador 7-12, resultado con el que finalizaría la primera parte.

Nada más comenzar la segunda parte, el colegiado expulso a un jugador del conjunto vizcaíno por placaje alto, ventaja que aprovecharon los jugadores del Escor Gaztedi para desarrollar su juego con mayor fluidez. Poco después, en el minuto 11, llego el tercer ensayo de los alaveses, en esta ocasión por mediación de Txasko, y de nuevo fue Belakortu el encargado de transformar. Con un favorable 7-19 en el marcadorm los chicos del Escor Gaztedi se relajaron y acto seguido los locales respondieron con un ensayo que dejaba el marcador 12-19.

Los últimos dos ensayos los anotaron Aritz en el minuto 25 y Andrés en el 30, para dejar el 12-29 definitivo en el marcador. En la jugada del último ensayo Belakortu recibió un gran golpe en la nariz, y tuvo que retirarse del terreno de juego en compañía de Jon, quien minutos antes se había fracturado la clavícula. Tras esta victoria, esperamos que vengan muchas otras y que los cadetes cumplan los objetivos que se han propuesto a si mismos.