miércoles, 9 de marzo de 2022

Arnas hartze baten faltan / A falta de aliento

Argazkia / Foto: Ibon Sáenz de Olazagoitia.

[Abajo en castellano]

[es] Un peleón Vithas Gaztedi B perdió ante el bien organizado Zornotzako Urgozoz R.T., segundo clasificado de la segunda división autonómica, el pasado sábado en el campo municipal de Gamarra.

No pudo ser y nuevamente un exhausto Vithas Gaztedi B, al que de nuevo le sobraron los minutos finales, sucumbió en casa ante un buen y muy bien organizado Zornotzako Urgozoz R.T.

En esta ocasión la buena defensa de los jóvenes vitorianos no pudo ante un buen y físico rival que se llevo el encuentro al que se llego muy parejo en el marcador hasta bien entrada a la segunda parte.

El bajón físico del los alaveses en los minutos finales hizo que los vizcaínos impusieran su mejor nivel en esta faceta para poner el 19-33 al que se llego al final del partido, no obstante el Vithas Gaztedi B volvió a demostrar un buen juego en equipo del que puede estar muy satisfecho.

[eus] Borrokan atsedenik hartu ez zuen Vithas Gaztedi B-k ondo antolaturiko Zornotzako Urgozo R.T.-ren aurka, hau da, Euskal Ligako bigarren mailan, bigarren postuan dirauen talde bizkaitarraren aurka, galdu zuen larunbatean, Gamarran.

Indarrez hustuta, Vithas Gaztedi B-ri luze egin zitzaizkion lehiako azken minutuak beste behin ere.

Gasteiztarrek defentsan sendo egin zuten lan, baina arerioen gaitasun fisikoa nagusi izan zen, eta markagailua bigarren zatiko bukatze aldera arte parekatua egon bazen ere, amaieran bizkaitarren fisikoari esker markagailua puztu zen. Bizkaitarrak 19-33 jarri ziren aurretik. Hala ere, Vithas Gaztedi B-k harro egon behar luke egindako lanarekin, talde joko on bat egin ondoren.